saat markalarını tanıyoruz


----------test yayını!!!!!!! yani çok da bişey ummayın!-------




seiko




1881 yılında "Kintaro Hattori" tarafından Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Ginza bölgesinde bir mücevher ve takı dükkânı açması ile bugünkü Seiko firmasının temelleri atılmış oldu. On bir yıl sonra Seikosha (精工舎, Seikōsha) adı altında saat üretmeye başladı. Seiko kelimesi Japonca dakika, başarı, mükemmel anlamına gelir.

Seiko adı altında üretilen ilk saatler 1924 yılında piyasaya sürüldü.

1969 yılında Seiko "Astron" isimli, dünyanın ilk kuvars saati ürünü tanıtıldı; Bu saat orta-sınıf bir otomobil değerine satıldı. Seiko daha sonra ilk kuvars kronograf'ını tanıttı. 1985'te Orient ve Seiko birleştiler.

Seiko Group, Seiko Corporation (SEIKO), Seiko Instruments Inc. (SII) ve Seiko Epson Corporation (EPSON) olarak üçe bölündü.

Seiko'nun bilinen en iyi ürünü kol saatleridir.

Seiko ürünleri kuvars ve mekanik saatlerinin en ucuzu 50 Amerikan doları ve en pahalısı (the Credor Spring Drive Sonnerie) 100,000 Amerikan dolarının üzerindedir.

seiko'nun kuvars saatlerini sallyın gitsin(tamam iyidir alengirli falandır ama pillidir en nihayetinde.) bence en ilginç ürünleri pilsiz çalışan kinetic ve spring drive ürünleridir. kinetic modelinde günde 25 saniyeye kadar sapma olabilirken adamlar nasıl yaptıysa yapmış spring drive modelinde bu sapmayı 1(yazıyla da bir) saniyeye indirmişler. acayip teknoloji kardeşim!

ama şöyle de bir durum var: kinetic de spring drive de hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirip depoluyor. yani melez bir teknoloji. siz illa ki "ben alehtirihle çalışan saat istemem ille de kompile mekanik olacak!" diyorsanız sizi seiko 5 modeline alalım.


seiko 5


Kolleksiyonerlerin gözdesi olan seiko 5 serisi mekanik saatler bildiğiniz eski usül mekanik saatlerdir. işin içine elektrik, pil, kapasitör her neyse girmemiştir. bu güzelim saatlerin ciddi fanları mevcuttur. e bay ya da gittigidiyor vb. sitelerde gırla gitmektedir.








seiko'nun modelleri hakkındaki güncel bilgiler için Türkiye distribütörünün sitesine bakabilirsiniz. buyrun buradan yakın!














not: bu yazının içeriğinin bir kısmı
vikipedi'den aşırılmış olabilir!

0 yorum: Yorum Gönder

saatli blog hakkında!

saatli blog | 2009 - gittiği yere kadar!
saatliblog

alengirli arama şeyisi!