saat markalarını tanıyoruz; Orient


ORIENT


efenim saat markalarını tanımaya bir başka japon mucizesi Orient ile devam ediyoruz.




Orient Multi Year Calendar Automatic(hava atmak gibi olmasın ben de bu var)



wikipedi'den(ama ingilizce olanı -ingilizce biliyorum yani yes okey filan- ) çevirdiğim/aşırdığım bilgilere göre; Orient Watch Company Limited (オリエント時計 株式会社(burayı japonca yazmışlar okuyamadım inşallah sövmüyolardır) adıyla ticari faaliyetlerini sürdürmektedirler bu kardeşlerimiz.

mekanik saat konusunda Jap
onya'nın en büyük üreticisi durumundalar. 2009 yılında Seiko Epson bünyesine katıldılar. şirket gayet kaliteli quartz ve mekanik saatler üretmekte.

Şirket Tokyo'da, Temmuz 1950 yılında kurulmuş olsa da, Shogoro Yoshida Ueno amcamız işe japonyanın tahtakalesinde 1901 yılında toptan saat ticaretiyle başlamıştır. 60 yıllık üretim geçmişinde otomatik kurulan saatlerde verimliliği artırmış, güç rezervi göstergeli modeller geliştirmiş en önemlisi de elin isviçrelisi 1000 kaattan aşağı saat satmazken bu güzide şirket ürettiği güzelim saatlere 100- 200 dolarlık etiketler koymuştur.





efenim sol cenahımızda güzel bir
orient skeleton örneği görüyoruz.
adamlar yapmış yani aferim onlara;
ORIENT Rallye Sporty Automatic
Power Reserve Skeleton CFT00001W





in house üretimiyle kendine yer edinen bu köklü firma özellkile kendinden kurmalı mekanik saatlere(otomatik saat yani) odaklanarak kendini diğer büyük Japon saat şirketlerden ayırmıştır.



websitesi:
http://www.orient-watch.com/


saatli blog hakkında!

saatli blog | 2009 - gittiği yere kadar!
saatliblog

alengirli arama şeyisi!